SitemapZoeken

Biografie

Rudolf Kooij(1948) schilderde en tekende al op jonge leeftijd. Op de Pedagogische Academie werd zijn artistieke ontwikkeling verder gestimuleerd door o.a. Klaas Pijlman, docent expressievakken en cultuur. Door de jaren heen maakte hij andere voorstellingen. Hij kreeg les van Wim van Aken, een bekende schilder uit Naarden met gedegen opleiding en ervaring. De laatste twintig jaar paste hij zowel de aquarel- als olieverftechniek toe.

De schilderkunst van de zeventiende eeuw, de Romantiek, de vroege impressionisten en Haagse School heeft hij intensief bestudeerd en nageschilderd. “Het is een uitdaging om oude meesters als Jacob Maris en Jan Hendrik Weissenbruch te benaderen. Vooral de marines van Eugene Boudin, vlotte en min of meer impressionistische schetsen van havens en kusten in Normandië boeien mij.”

Omdat Rudolf Kooij een echte zeiler is, is water het hoofdthema van zijn schilderijen. Vooral de zee, schepen en havens rond het IJsselmeer en de Waddenzee zijn favoriet. De rust en weidsheid van het water probeert hij over te brengen op de beschouwer. Zeilervaring en fotomateriaal zorgen ervoor dat de weergave zeiltechnisch klopt. Hollandse luchten met licht en wolken spelen de hoofdrol en geven elk schilderij een eigen, min of meer tijdloze sfeer. Zijn stijl zou getypeerd kunnen worden als eigentijds realistisch.

Bent u geïnteresseerd in een schilderij, dan mag u het passen in uw interieur. Met een zelf gekozen lijst wordt het maatwerk, waar u lang plezier aan zult beleven.

Kooij schildert ook in opdracht, zowel in aquarel als olieverf. Een portret van uw schip of haven in uw omgeving behoort tot de mogelijkheden.

 

Veertig woorden AtelierRoute

Rudolf Kooij.

In een eigentijds realistische stijl schildert hij vooral schepen en havens op en rond het IJsselmeer en de Waddenzee. Hollandse luchten met hun licht en wolken spelen de hoofdrol en geven elk schilderij een eigen, min of meer tijdloze sfeer.

Zig Websoftware